Naslovna  |  Vesti  |  Forum: Elektronska komunikacija sa Vladom Srbije sprečava korupciju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 11. 2018.

Izvor: Beta

Forum: Elektronska komunikacija sa Vladom Srbije sprečava korupciju

Elektronska komunikacija Vlade Srbije i gradjana, omogućena uvodjenjem internet stranice e-Vlada, „pravi odgovor na rastuću efikasnost, transparentnost i borbu protiv korupcije“, ocenjuje Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije Vlade za informacione tehnologije i e-upravu.

Jovanović je na forumu investicija, inovacija i preduzetništva „Belgrade Venture Forum“ rekao da je obaveza institucija da podatke o svom radu učine javnim, i da će to postati praksa.

„Gradjanima smo do sada omogućili pristup sajtovima e-beba, e-dnevnik, e-dozvole za gradnju … a preko sajta e-Vlada moguća je interakcija gradjana s upravom“, rekao je Jovanović.

Ambasadorka Izraela u Beogradu Alona Fišer Kam je rekla da su do sada dve izraelske kompanije investirale u IT industriju u Srbiji kao i da postoji želja za većim ulaganjima.

Finansijski direktor MK Grupe Dušan Radičević je rekao da je digitalizacija „neophodna za opstanak kompanija. One koje nisu krenule sa digitalizacijom, uveliko kasne“.

„Digitalizacija je pokret koji će zahtevati sve školovanije ljude, ali njih neće moći da zamene mašine. ‘Ljudi na prvom mestu’ i dalje ostaje osnovni cilj digitalne transformacije. Ne smemo da se odreknemo ove politike“, kazao je Radičević.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza