Naslovna  |  Vesti  |  "Devojčice mnogo ugroženije, i u realnosti i na internetu"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 11. 2018.

Izvor: O2

"Devojčice mnogo ugroženije, i u realnosti i na internetu"

Ne može se govoriti o rodnoj ravnopravnosti i pravima žena, ako se ne obrati više pažnje na devojčice, njihovu zaštitu i bezbednost, rekla je Zorana Mihajlović.

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović potpisala je Memorandum o saradnji Koordinacionog tela i Fondacije sa Igorom Jurićem, osnivačem Fondacije "Tijana Jurić".

"Memorandum nam je baza za sve što ćemo raditi zajedno. Ako želimo da se naše društvo razvija pravilno, moramo mnogo veću pažnju posvetiti devojčicama, da budu bolje edukovane, sigurnije i zaštićenije. Kao Koordinaciono telo, bićemo podrška, ali ćemo uključiti i međunarodne partnere koji se bave ovim temama", rekla je Mihajlovićeva. 

Igor Jurić zahvalio je potpredsednici Vlade i timu za rodnu ravnopravnost, rekavši da je današnji dan izuzetno važan za Fondaciju "Tijana Jurić" koja je za 2019. godinu među prioritetne teme postavila i zaštitu devojčica od seksualnog zlostavljanja i nasilja. 

"Iskustva Fondacije govore da su devojčice mnogo ugroženije, i u realnosti i na internetu. S jedne strane, ne umeju da prepoznaju kada se seksualno zlostavljanje desi, a potom nemaju hrabrosti da se nekome povere i zatraže zaštitu. Zajedno ćemo raditi na konkretnim projektima da devojčice budu bezbednije", rekao je Jurić.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza