Naslovna  |  Vesti  |  Nova telefonska prevara!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 11. 2012. Srbija

Izvor: Vesti online

Nova telefonska prevara!

Srbijom hara nova telefonska prevara – poruke ili propušteni pozivi sa neobičnog broja. Ukoliko odgovorite, rizikujete da postanete deo lanca nasamarenih, a neće vas zaobići ni ekstremno visok telefonski račun!

Poslednjih godina telefonske prevare su česta pojava u svetu, a sada su na udaru i mobilni korisnici u Srbiji. Građani Srbije se poslednjih dana žale da im se bar jednom, nekima čak i nekoliko puta, na displeju telefona pojavio propušten poziv sa broja +881835212013.

Neki kažu da im telefon čak nije ni zazvonio, dok drugi tvrde da poziv toliko kratko traje da ni ne stignu da se jave.Ljudi često pozovu broj koji im je ostao na displeju da bi saznali ko ih je zvao. Međutim, tu nastaje problem. Naime, broj koji pozovete biva preusmeren na broj koji spada u kategoriju "premium poziva" i koji se naplaćuje po najskupljoj tarifi, a da o tome niste ni obavešteni... Sve dok vam ne stigne račun!


Takođe, može da se dogodi da vam se neko javi i kaže kako ste osvojili nekakvu nagradu, ali... Da biste preuzeli nagradu, morate da pozovete drugi broj! I taj novi broj koji bi trebalo da pozovete spada u kategoriju "premium poziva" - biće naplaćen po najskupljoj tarifi.

"Nagrada" koju ste "osvojili" u većini slučajeva nije ništa drugo nego melodija za mobilni telefon i papreno visok račun kome se svakako niste nadali. Može se dogoditi da sa čudnog broja dobijete i SMS. Ukoliko odgovorite, sledi neprijatno iznenađenje kada vam stigne telefonski račun. Poruke su najčešće vrlo prijateljske i nagone vas da na njih odgovarate. Ali, imajte na umu sledeće: onog trenutka kada krenete da razmenjujete poruke sa vlasnikom čudnog broja, vaš račun biće zadužen i za poslate i za primljene poruke! 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza