Naslovna  |  Vesti  |  Putevima Srbije fali milijarda za zimsko održavanje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 11. 2012. Beograd

Izvor: Večernje novosti

Putevima Srbije fali milijarda za zimsko održavanje

"Putevi Srbije" počeli su zimsko održavanje 9.449 kilometara državnih i 6.000 kilometara lokalnih saobraćajnica. Prema rečima Zorana Drobnjaka, v. d. generalnog direktora, ovog javnog preduzeća za održavanje lokalnih puteva treba da se obezbede dve milijarde dinara i očekuje se da će sa vladom Srbije biti postignut dogovor.

Zoran Drobnjak, v. d. generalnog direktora preduzeća "Putevi Srbije" smatra da ova firma ne može da pristane na 900 miliona dinara za održavanje lokalnih puteva. "Onda ćemo morati da probijemo budžet, pa ću dobiti krivičnu prijavu, a dosta mi je posla sa policijom i tužilaštvom", kaže Drobnjak i dodaje da je samo za zimsku službu za lokalne puteve neophodno  900 miliona dinara, dok je za pripremu tih puteva, sanaciju i čišćenje kanala potrebno više od jedne milijarde dinara.
Za zimsku službu nabavljeno je ukupno 57.700 tona soli, što sa postojećim zalihama čini 72.516,55 tona. Ukupna potrebna količina drobljenog kamenog agregata i rizle je 160.000,00 tona, a biće angažovano 668 vozila i kamiona, 309 mašina, 822 putara i 188 tehničara.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza