Naslovna  |  Vesti  |  Uskoro rekonstrukcija gerontoloških centara u Srbiji i gradnja klubova za starije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 10. 2019.

Izvor: BETA

Uskoro rekonstrukcija gerontoloških centara u Srbiji i gradnja klubova za starije

Ministar za rad zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorćević izjavio je da će se u narednom periodu raditi na rekonstrukciji gerontoloških centara, kao i da je cilj da u svakom mestu u Srbiji postoje klubovi za starije osobe koji bi bili besplatni i po meri najstarijih.

Želimo da rekonstruišemo sve domove i gerontološke centre po meri najstarijih. Takođe i da imamo veći broj klubova za starije, da u svakom mestu i opštini postoje klubovi koji su besplatni i gde mogu da provode vreme i da se druže - rekao je Đorđević na obeležavanju Međunarodnog dana starijih osoba u Skupštini Srbije.
Prema njegovim rečima, ideja je i da se, po ugledu na druge zemlje, u blizini gerontoloških centara grade vrtići u cilju unapređenja međugeneracijske saradnje.
- Prema iskustvima drugih zemalja koje u blizini gerontoloških centara grade vrtiće, na taj način se ostvaruje saradnja i ruše barijere, jer postoji obaveza međusobnog posećivanja jednom ili dva puta nedeljno. Mladi ruše stereotipe prema najstarijima, a najstarijima je pružena mogućnost da se druže sa najmlađima - rekao je Đorđević.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza