Naslovna  |  Vesti  |  Bura oko planirane pa izmenjene naslovnice NIN-a i Koraksove karikature u listu Danas
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 12. 2019.

Izvor: CEMAFORUM

Bura oko planirane pa izmenjene naslovnice NIN-a i Koraksove karikature u listu Danas

Planirana pa zamenjena naslovna stranica poslednjeg broja nedeljnika NIN i Koraksova karikatura u vikend izdanju lista Danas nisu izazvale samo teške optužbe državnih funkcionera već i protest simpatizera Srpske napredne stranke u Nišu, pa i kritike jednog broja novinara.

Nakon intervencije vlasnika, kompanije Ringier Axel Springer, NIN je planiranu naslovnicu, koja je bila odštampana u delu tiraža, a na kojoj su predstavnici vlasti videli pretnju po život predsednika Aleksandra Vučića, zamenio naslovnicom bez fotografije. Prema rečima glavnog urednika Milana Ćulibrka, koji je odbacio optužbe o skrivenim motivima iza sporne naslovnice, NIN ni u narednih nekoliko brojeva neće imati fotografiju na naslovnoj stranici.

Karikatura Predraga Koraksića Koraksa, motivisana zamenjenom fotografijom na naslovnici NIN-a, ali i reakcijama na nju, objavljena je u vikend izdanju lista Danas i takođe je izazvala burne reakcije.

Koraks je na sve to izjavio da političari u njegovim karikaturama ne razumeju ironiju, nego karikature shvataju bukvalno.

Sam predsednik Vučić, za razliku od svojih stranačkih kolega, pa i simpatizera koji su izašli na ulice u njegovu odbranu, rekao je kako nema problem ni sa prvobitnom naslovnicom NIN-a, niti sa Koraksovom karikaturom.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza