Naslovna  |  Vesti  |  FOKUS GRUPA: PERCEPCIJA MLADIH O KORUPCIJI I PREDSTAVLJANJE INICIJATIVE ZA OSNIVANJE LAF-A
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 11. 2019. Čačak

Izvor: CEMA

FOKUS GRUPA: PERCEPCIJA MLADIH O KORUPCIJI I PREDSTAVLJANJE INICIJATIVE ZA OSNIVANJE LAF-A

U prostorijama Centra za monitoring i aktivizam – CEMA u Čačku održana je fokus grupa ‘’Percepcija mladih o korupciji’’. Ovaj događaj je upriličen u okviru projekta „Građanski nadzor lokalne vlasti u Čačku'' koji je podržala Evropska zadužbina za demokratiju. Cilj fokus grupe bio je povećanje nivoa znanja mladih o korupciji, kao i unapređenje uključenosti mladih u aktivnosti zagovaranja prevencije korupcije.

Maturanti čačanskih srednjih škola, studenti i aktivisti civilnog društva govorili su o tome kako doživljavaju korupciju, kako ona utiče na njih i kako vide borbu protiv korupcije. Projektni tim Udruženja CEMA predstavio je mladim učesnicima inicijativu za osnivanje Lokalnog antikorupcijskog foruma u gradu Čačku, kao i njegovu ulogu i značaj. Svi učesnici su podržali ovu ideju i istakli želju da ubuduće aktivno učestvuju u akcijama koje se budu organizovale.

U okviru ovog projekta, CEMA sprovodi istraživanje o percepciji korupcije na lokalnom nivou u koje su uključeni i čačanski srednjoškolci i studenti. Rezultati ovog istraživanja biće prezentovani krajem 2019. godine.

Nema komentara.

Ostavi komentar