Naslovna  |  Vesti  |  Djordjević: Za osobe sa invaliditetom iz budžeta 1,7 milijardi dinara u 2020. godini
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 12. 2019.

Izvor: Beta

Djordjević: Za osobe sa invaliditetom iz budžeta 1,7 milijardi dinara u 2020. godini

Za osobe sa invaliditetom iz budžeta za 2020. godinu biće izdvojeno 1,7 milijardi dinara, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević.

„Ukupna sredstva predvidjena za konkurse za unapredjenje položaja osoba sa invaliditetom iznose 435 miliona dinara“, rekao je Djordjević na redovnom sastanku sa predstavnicima saveza osoba sa invaliditetom.

On je naveo da su planirana dva konkursa, programski konkurs za koji je izdvojeno 270 miliona dinara i koji je viši za 30 miliona dinara u odnosu na 2018. godinu i stalni konkurs za koji je izdvojeno 165 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, postoje i savezi koji u 2019. godini nisu trošili sredstva u skladu sa dogovorom o čemu je takodje bilo reči na sastanku.

Djordjević je istakao i da je svestan problema diskriminacija osoba sa invaliditetom na radnom mestu.

„Postoji predlog da se otvori mogućnost da imaju posebnu opciju prilikom besplatnog poziva na broj prijave rada na crno, kao i da se vodi poseban registar onih kompanija za koje se u inspekcijskom nadzoru pokaže da su kršile prava osoba sa invaliditetom“, objasnio je Djordjević.

Izvor: Beta


Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza