Naslovna  |  Vesti  |  Konkursi za prijem u vojne škole otvoreni su do 15. marta
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 02. 2020.

Izvor: ObjektivNo1.

Konkursi za prijem u vojne škole otvoreni su do 15. marta

Vojna akademija primiće 177 kadeta na šest studijskih programa, Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije upisaće 25 kadeta na studije medicine, Vojna gimnazija upisaće 105 učenika u prvi razred, 15 učenika u drugi razred i 10 učenika u treći razred. U Srednjoj stručnoj vojnoj školi izvršiće se prijem 50 učenika.

Konkursi su otvoreni do 15. marta. Konkursi za prijem u vojne škole sa svim detaljima o uslovima za konkurisanje objavljeni su na veb sajtovima vojnih škola i Ministarstva odbrane.
 
I ove godine vlada veliko interesovanje za prijem u vojne škole. Osnovni razlozi za tradicionalno veliko interesovanje mladih za vojne škole je vrhunsko obrazovanje i odlični uslovi školovanja, besplatan smeštaj i ishrana u internatima, celokupna nastavna literatura i korišćenje savremenih kapaciteta za sportske i brojne druge vannastavne aktivnosti.

 

 

Veoma važan razlog je što po završetku vojnih škola polaznici dobijaju siguran posao, u profesionalnom okruženju koje omogućava stalno usavršavanje i stručno i karijerno napredovanje. Biti vojnik u stroju otadžbine oduvek je bila čast, tako da su vojne škole pravi izbor za budućnost. Kako  bi zainteresovani stekli uvid šta ih očekuje u vojnim školama, organizovane su akcije "Otvorena vrata". Akcija se nastavlja 22. februara i traje do poslednje subote do kada su konkursi otvoreni. 

Ministarstvo odbrane nizom aktivnosti promotivnog karaktera, na televizijama, svojim veb sajtovima i profilima na društvenim mrežama, štampanim i video materijalom i gostovanjima predstavnika vojnih škola na televizijama, svakodnevno obaveštava učenike i njihove roditelje o tome šta donosi vojni poziv i kako mogu da dobiju mesto u nekoj od vojnih škola za koju su zainteresovani.
 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza