Naslovna  |  Vesti  |  Dan SANU
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 11. 2012. Beograd

Izvor: Tanjug

Dan SANU

Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) svečano će obeležiti svoj Dan - 19. novembar, uručenjem nagrada i programom kome će prisustvovati i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, patrijarh srpski Irinej, ministri, rektori, dekani i predstavnici diplomatskog kora.

Predsednik SANU Nikola Hajdin obratiće se prisutnima na početku svečanog obeležavanja Dana akademije.
Akademik Ljubomir Simović priredio je "Zaveštanja", a dramski umetnici Gojko Šantić i Nebojša Dugalić kazivaće tekstove Ive Andrića "Homo Balcanicus".

Tokom svečanosti biće uručene i nagrade SANU za 2012. iz oblasti fizike i srodnih nauka i oblasti hemijskih, bioloških i srodnih nauka.Novoustanovljena Nagrada Srpske akademije nauka i umetnosti iz oblasti fizičkih i srodnih nauka za 2012. godinu pripala je prof. dr Milutinu Blagojeviću, a Nagrada iz oblasti hemijskih, bioloških i srodnih nauka dr Igoru Paštiju, docentu Fakulteta za fizičku hemiju Univerziteta u Beogradu.

Nagrađene će predstaviti akademici Fedor Herbut i Miroslav Glišić, a nagrade će im uručiti Hajdin. Novoizabranim dopisnim članovima SANU biće dodeljena povelja o izboru i znak Akademije.

U muzičkom programu nastupiće Akademski hor "Obilić", AKUD Univerziteta u Beogradu "Branko Krsmanović" pod dirigentskom palicom Darinke Matić Marović.

Najstarija srpska naučna institucija obeležila je lane 170 godina postojanja.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza