Naslovna  |  Vesti  |  Propao tender za vantelesnu oplodnju kod privatnika
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 11. 2012.

Izvor: Tanjug

Propao tender za vantelesnu oplodnju kod privatnika

Propao je još jedan tender za uključivanje privatnih klinika u postupak vantelesne oplodnje koji je raspisao Republički fond za zdravstveno osiguranje, jer ni jedan od ponuđača nije dostavio kompletnu dokumentaciju.

 

U RFZO je rečeno je Tanjugu da će sprovesti hitnu javnu nabavku, kako bi se parovi bez dece što pre ostvarili kao roditelji, a ukoliko privatne klinike koje se jave ne ispoštuju administrativnu proceduru, biće prinuđeni da raspišu međunarodni tender.

U Fondu podsećaju da je i prethodni tender obustavljen iz istog razloga, jer ni jedan od tri ponuđača nije ispoštovao zakonsku proceduru i dostavio ispravnu dokumentaciju.

Portparol RFZO Sanja Marisavljević istakla je da su ponude ovog puta dostavili konzorcijum koji čine sedam klinika, zatim novosadska klinika "Perinatal", kao i jedna makedonska klinika koja nije imala pravo učešće na tenderu, jer je on namenjen domaćim klinikama.

"Neprijatno smo iznenađeni neprofesionalnim ponašenjem ponuđača koji su učestvovali na tenderu Fonda. Ovo neodgovorno ponašanje privatnika u sprovođenju postupka javne nabavke dovelo je do porasta broja parova i onemogućavanja sprovođenja prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja", kažu u Fondu.

Oni dodaju da se broj parova u međuvremenu sa 300 povećao na više od 500, ali i da je veliki broj žena "u problemu", jer im se povećava strarosna granica, tako da će RFZO sprovesti hitnu javnu nabavku.

Zbog transparentnosti, postupak hitne javne nabavke biće objavljen i na portalu Uprave za javne nabavke.

U Fondu apeluju na ponuđače da se "uozbilje i poštuju zakon", kako bi se što pre zaključili ugovori s privatnicima, a parovi što pre ostvarili u ulozi roditelja, jer će, u supronom, biti priniđeni da raspišu međunarodni tender.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza