Naslovna  |  Vesti  |  Marić: Novih 500 vatrogasaca i 90 vatrogasnih vozila
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 11. 2012.

Izvor: Pravda, Tanjug

Marić: Novih 500 vatrogasaca i 90 vatrogasnih vozila

Načelnik sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je danas da će se u toku sledeće godine primiti na posao novih 500 vatrogasaca, u naredne tri kupiti 90 vatrogasnih vozila i da je u predlogu budžeta Srbije predviđeno 10 miliona evra za potrebe tog sektora.

To je duplo više para nego što smo ikada imali do sada za potrebe opremanja, rekao je Marić gostujući na RTS.
Marić je naveo da je 500 novih vatrogasaca daleko od potrebnog broja, ali da je to broj koji je pet puta veći od prijema koji je bio u poslednjih nekoliko godina i dodao da je nedostatak novca poremetio planove u pogledu popune jedinica te je u nekim manjim mestima ona jako slaba.


On je, gostujući u jutarnjem programu RTS naveo i da će prijem biti tokom čitave godine kontinuirano,da obuka nakon prijema traje četiri meseca a da će prioritet biti upravo u mestima gde je popunjenost manja.


Marić je rekao da je „ponešto i do sada urađeno“ i precizirao da su svi vatrogasci u Srbiji dobili novu radnu i zaštitnu uniformu, ali da je ono na čemu nije ništa urađeno nabavka novih vatrogasnih vozila koja je bila poslednji put 2007. godine.


-Ideja je da od naredne godine u februaru pa u periodu od tri godine bude nabavljeno 90 novih vatrogasnih vozila zahvaljujući predlogu budžeta Srbije gde je fond za vanredne situacije projektovan na 10 miliona evra. To je duplo više para nego što smo ikada imali do sada za potrebe opremanja, podvukao je Marić.


On je rekao i da će se nabaviti šest motornih sanki i podsetio da je u februaru 310 ljudi spaseno od sigurne smrti najvećim delom zahvaljujući sankama uz požrtvovanost spasioca.
-Raduje nas nacrt zakona u budžetu gde konačno imamo znatnija sredstva koja će se osetiti i te kako, rekao je Marić.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza