Naslovna  |  Vesti  |  Bajina Bašta: Ukinuti rad nedeljom van turističke sezone
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 05. 2020.

Izvor: RTS

Bajina Bašta: Ukinuti rad nedeljom van turističke sezone

Mesecima unazad u Srbiji se govori o inicijativi za zabranu rada nedeljom u trgovinama. I dok jedni navode prednosti ili nedostatke, tvrdeći da smo još daleko od zakonske odluke, pedesetak bajinobaštanskih privrednika otišlo je korak dalje - inicirali su zabranu rada nedeljom, očekujući od lokalnog parlamenta da usvoji pravnu regulativu.

Uz jedinstven stav i korektan odnos privrednika, usvajanje inicijative, smatraju poslodavci ali i zaposleni i građani, biće na dobrobit svih.

Uz podršku Opštinskog veća, koje je načelno prihvatilo inicijativu privrednika, sledi izrada nacrta odluke koja će se uskoro naći pred odbornicima lokalnog parlamenta.

"Prvi put da jedna ovakva inicijativa potekne od poslodavaca, " naglašava predsednik opštine Bajina Bašta Radomir Filipović. Kaže da će inicijativu proslediti u dalju proceduru. A to znači usvajanje odluke kojom se jasno definiše da na teritoriji opštine Bajina Bašta, već od septembra, u trgovinama nema rada nedeljom, osim u vreme letnje turističke sezone.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza