Naslovna  |  Vesti  |  Pašalić objašnjava šta novinar treba da uradi kada se na njega vrši pritisak
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 05. 2020.

Izvor: RTS

Pašalić objašnjava šta novinar treba da uradi kada se na njega vrši pritisak

Sporazumom sa medijskim udruženjima o zaštiti novinara objedinjena je cela medijska scena, a cilj je da se zaštite medijski radnici ne samo od napada već i u ostvarivanju prava u oblasti ekonomske sfere, rekao je za RTS zaštitnik građana Zoran Pašalić.

Zoran Pašalić je, govoreći o sporazumu sa medijsksim udruženjima koji je juče potpisan, rekao da je zaštitnik građana davalac logističke pomoći, a u pitanju je sedam asocijacija i tri sindikata.

"Ovaj put je to najvažniji sporazum koje je institucija potpisala jer je to objedinjena cela medijska scena. Cilj je da zaštiti medijske radike ne samo od napada već i sva prava u oblasti ekonomske sfere, nestalnosti ugovora, malih ili neadekvatnih zarada i do svake vrste pritisaka, diskreditacija, udaljavanja sa konferencija", rekao je zaštitnik, gostujući u Dnevniku RTS-a.

 

To je, kako kaže, platforma koja je urađena sa specifičnim detaljima koje naša sredina ima.

"Institucija zaštitnika građana će prateći tu platformu videti gde u korelaciji sa novinarskim udruženjima treba da se utiče na izmene zakona", kaže on.

Govoreći o izborima, Pašalić kaže da nije bilo pritužbi, ali insistiraju da se nezaborave osobe sa invaliditetom i lica na izdržavanju kazne, sve osobe kojima nije dostupno da lako glasaju.

"Upozoravamo na vreme da se tim osobama omogući da glasaju", zaključio je Pašalić.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza