Naslovna  |  Vesti  |  Fond za nauku izdvaja dva miliona evra za program COVID-19
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 05. 2020.

Izvor: Danas/Beta

Fond za nauku izdvaja dva miliona evra za program COVID-19

Fond za nauku Republike Srbije otvorio je „Specijalni program istraživanja COVID-19“ sa ciljem da sa dva miliona evra finansira projekate koji će doprineti efikasnom naučnom odgovoru na pandemiju.

Kako je danas saopšteno iz Fonda, program ima unapred propisane teme u okviru (bio)medicinskih nauka, (bio) medicinskog inženjerstva i informacionih tehnologija, kao i ekonomskih, socioloških, psiholoških istraživanja i upravljanja složenim sistemima, a podržava primenjena naučna istraživanja, međunarodnu saradnju, kreiranje multidisciplinarnih timova, kao i konzorcijumsko podnošenje projekata.

 

„Svuda u svetu, svi vodeći istraživači su okupili svoje timove i hitno razmatraju šta mogu da urade kako bi pomogli rešavanju pandemije COVID-19. Obezbeđena su dodatna sredstva u iznosu od dva miliona evra kako bi se i u Srbiji otvorio Specijalan program istraživanja COVID-19“, izjavila je v.d. direktora Fonda za nauku Srbije Milica Đurić-Jovičić.

Predloge projekata, kao i do sada, mogu podneti istraživači zaposleni u akreditovanim naučnoistraživačkim organizacijama, a rok za podnošenje projekata je 10. jun,  navedeno je u saopštenju.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza