Naslovna  |  Vesti  |  Srbi sa severa Kosova još jednu noć na Jarinju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 12. 2012. Jarinje

Izvor: Tanjug

Srbi sa severa Kosova još jednu noć na Jarinju

Građani iz četiri opštine sa severa Kosova proveli su i prošlu noć na Jarinju, na mestu gde su blokirali radove na izgradnji objekata za integrisano upravljanje prelazima prema centralnoj Srbiji.

Okupljeni su kazali da su odlučni da se ne razilaze sve dok ne dobiju čvrste, pisane garancije da na severu Kosova neće biti granice sa centralnom Srbijom i da će moći da koriste dokumenta koje izdaje MUP Republike Srbije.

Protekla noć protekla je mirno, uz niske temperature, zbog čega su građani ložili vatre i bili okupljeni u dva šatora koji su postavljeni na mestu gde je trebalo da budu kućice u kojima bi bili smeštenici službenici i pripadnici Euleksa koji bi kontrolisali promet robe i ljudi.

 

Okupljeni poručuju da se neće razilaziti sve dok se čelnici lokalnih samouprava danas ne vrate iz Beograda, gde treba da se sastanu s državnim vrhom i od njih dobiju pisane garancije da neće biti odvojeni od centralne Srbije.

S građanima od juče su i funkcioneri DS S-a i SRS-a koji ističu da će biti s njima sve dok im zahtevi ne budu ispunjeni.

Na delu puta koji vodi od Jarinja ka Rudnici ima pripadnika MUP-a Srbije, pa se sinoć u više navrata pronosila vest da će oni do jutra intervenisati i rasterati okupljene građane.

Vojnici američkog i nemačkog kontigenta Kfora vršili su detaljnu kontrolu vozila i putnika koji ulaza na Kosovo, pa su kolone ispred prelaza bile duge i čekalo se i do pola sata.

Nema komentara.

Ostavi komentar