Naslovna  |  Vesti  |  Postignut dogovor sa kosovskim Srbima (VIDEO)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 12. 2012. Beograd

Izvor: RTS -Infobiro

Postignut dogovor sa kosovskim Srbima (VIDEO)

Predstavnici Srba sa Kosova i Metohije dobili garancije koje su tražili od državnog vrha na sastanku u zgradi Predsedništva. Platforma o Kosovu biće predstavljena 17 decembra.

Predstavnici Srba sa Kosova i Metohije dobili garancije koje su tražili od državnog vrha. Na sastanku u Predsedništvu kome je prisustvovao pored predsednika Tomislava Nikolića  i premijer Ivica Dačić najavljeno je da će platforma o Kosovu biti predstavljena 17 decembra.

Potvrđeno je da će sutra da zasedaju skupštine opštine sa severa Kosmeta i da će odlučivati o prekidu blokade Jarinja.

Na sastanku u Predsedništvu predsednici opština sa severa Kosmeta upoznati su sa detaljima dogovora postignutog u Briselu u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Razgovorima u Predsedništvu prisustvovali su i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, šef Kancelarije za KiM Aleksandar Vulin, šef beogradskog tima za razgovore sa Prištinom Dejan Pavićević i potpredsednici Vlade Suzana Grubješić, Rasim Ljajić i Jovan Krkobabić.

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je ranije tokom dana da očekuje da će posle današnjeg sastanka predstavnika Srba sa severa Kosova sa državnim vrhom biti doneta odluka da se prekine sa protestima na administrativnim prelazima i da će Srbi iz pokrajine prihvatiti rezultate dijaloga u Briselu.

"Na Srbima sa severa je da odluče šta će raditi dalje, ali pored toga što država Srbija vodi računa o Srbima na Kosovu i Metohiji, predstavnici Srba sa severa treba da imaju u vidu situaciju u kojoj se Srbija nalazi da ne bi došli do toga da Kfor, Euleks ili Priština preduzmu jednostrane akcije", rekao je Drecun u parlamentu.

Prema njegovoj oceni, ishod razgovora u Briselu je prvi konkretan rezultat nove politike Vlade Srbije prema Kosovu i Metohiji i da očekuje da će i Srbi sa Kosova prihvatiti rezultate tog dogovora.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza