Naslovna  |  Vesti  |  Gradnja "Južnog toka" u Srbiji počinje 20. decembra
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

07. 12. 2012.

Izvor: Blic

Gradnja "Južnog toka" u Srbiji počinje 20. decembra

Izgradnja gasovoda "Južni tok" zvanično počinje danas u Rusiji na kompresorskoj stanici "Ruskaja" na obali Crnog mora, dok bi kod nas trebalo da počne 20. decembra. Za potvrdu ovog datuma čeka se zeleno svetlo Rusa.

Prema saznanjima „Blica“, konačna odluka o datumu biće poznata danas posle otvaranja radova. Ministarka energetike Zorana Mihajlović, koja u Rusiji boravi s pomoćnikom Petrom Stanojevićem, trebalo bi danas da se sastane s ruskim ministrom energetike Aleksandrom Novakom i s generalnim direktorom „Gasproma“ Aleksejem Milerom, s kojim bi trebalo da razgovara i o početku radova na kompresorskoj stanici kod Vrbasa.

U gradu Anape, odakle će gasovod krenuti iz Rusije ka Bugarskoj, boravi i generalni direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović. On kaže da je, što se Srbije tiče, sve spremno za 20. decembar, ali da od „Gasproma“ još nije stigla potvrda za taj datum.


- Mi smo sve pripremili za početak radova. Izvršena je eksproprijacija, deminiranje terena, uradili smo pristupne puteve, a imamo i maketu - kaže Bajatović. Ostalo je samo još da se raspiše tender za izbor izvođača radova.


Ono što se i ranije moglo čuti, a to nam je potvrdio i sam Bajatović, jeste da se u Srbiji za taj dan priprema veliki spektakl. Predsednik Tomislav Nikolić je ranije nagovestio čak i mogućnost dolaska predsednika Rusije Vladimira Putina.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza