Naslovna  |  Vesti  |  JARINJE: Nastavljeni radovi uz prisustvo srpske policije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 12. 2012.

Izvor: Telegraf

JARINJE: Nastavljeni radovi uz prisustvo srpske policije

Na lokaciji u mestu Mure, između Rudnice i Jarinja, proširen je put kako bi bili postavljeni objekti u kojima će kontrolu zajedno vršiti srpski i kosovski službenici, kao i pripadnici Euleksa, a radovi se vrše u prisustvu većeg broja pripadnika MUP Srbije

Radovi na uspostavljanju integrisanog prelaza između centralne Srbije i Kosova na prelazu Jarinje nastavljeni su posle četvorodnevne pauze, pošto su Srbi sa severa pokrajine obustavili proteste.

Radnici su jutros u šest sati nastavili radove na uspostavljanju infrastrukture potrebne za realizaciju dogovora o integrisanom upravljanju administrativnim prelazima.

Na lokaciji u mestu Mure, između Rudnice i Jarinja, proširen je put kako bi bili postavljeni objekti u kojima će kontrolu zajedno vršiti srpski i kosovski službenici, kao i pripadnici Euleksa.

Od rano jutros teška mehanizacija dodatno proširuje prostor na kojem će biti postavljeni kontejneri, koje je dovezao Euleks.

Radovi koji su zbog protesta Srba sa severa Kosova bili obustavljeni od utorka do danas nastavljeni su u prisustvu većeg broja pripadnika MUP Srbije.

Saobraćaj između Raške i Leposavića se i pored radova na putu odvija neometano, a poslove izvodi preduzeće “Novi Pazar put”.

Srbi su se juče, nakon što su dobili tražene garancije od predsednika Vlade Srbije Ivice Dačića i održane zajedničke sednice četiri opštine sa severa Kosova, prekinuli protest, koji su započeli zbog bojazni da se integrisanim prelazima uspostavlja granica sa Srbijom.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza