Naslovna  |  Vesti  |  Jarinje: Otvaranje prelaza u ponedeljak (VIDEO)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 12. 2012.

Izvor: RTS -Infobiro

Jarinje: Otvaranje prelaza u ponedeljak (VIDEO)

Integrisano upravljanje na prelazima Jarinje i Merdare uspostavlja se sutra ujutro. Na Jarinju do sutra neće biti završeni radovi, ali će prelaz biti otvoren. Punkt sa pripadnicima MUP-a Srbije i punkt sa pripadnicima Euleksa i kosovske policije biće na udaljenosti od desetak metara. Na prelazu Jarinje neće biti rampe, već samo znak "stop", prenose beogradski mediji.

Šef pregovaračkog tima Beograda u tehničkom dijalogu sa Prištinom Dejan Pavićević rekao je, posle obilaska radova, da ne očekuje nikakve probleme u implementaciji dogovora o integrisanom upravljanju prelazima i potvrdio da će primena tog sporazuma na prelazu kod Jarinja krenuti sutra.  

Pavićević je istakao da je najvažnije da radovi teku po planu što su, kako je rekao, potvrdili i izvođači radova.

Pavićević se kratko sastao sa predstavnicima Euleksa, koji treba da na mesto na kojem će biti postavljen integrisani prelaz dovezu kontejnere, odnosno kućice, u kojima će biti smešteno osoblje koje će od sutra raditi na prelazu. 

Direktor preduzeća "Novi Pazar - put" Izet Ljajić rekao je da će ti objekti biti postavljeni na magistralnom putu pored prelaza koji je u izgradnji kako bi prelaz po integrisanom sistemu upravljanja počeo da funkcioniše sutra.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić rekao je da očekuje da građani severa Pokrajine od sutra neće više imati problema sa prelaskom administrativnih prelaza.

"Nadam se da će i snabdevanje biti urednije, jer nema potrebe da se alternativnim putevima dovoze namirnice i ostali proizvodi namenjeni severu Kosova", rekao je Pantić novinarima. 

Pogledajte izjavu Dejana Pavićevića, šefa pregovaračkog tima Beograda:

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza