Naslovna  |  Vesti  |  Koronavirus Srbija: Preminulo sedam osoba
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 07. 2020. Srbija

Izvor: RTS

Koronavirus Srbija: Preminulo sedam osoba

Prema poslednjim podacima u Srbiji je od koronavirusa preminulo još sedam osoba, a zabeležen je 321 novi slučaj. Broj testiranih je veći za 8.804. Na respiratorima se nalazi 150 pacijenata.

Novi Pazar je grad sa najvećom stopom mortaliteta i letalitetom kada je u pitanju kovid 19, rekla je Darija Kisić Tepavčević. Ukazala je da će se analize raditi za sve regione.

Opšte preventivne mere će dugo da budu deo naše rutine, i kada to više ne bude u sklopu obaveza, moramo da shvatimo da je to nešto najbolje što možemo da učinimo za sebe i porodicu, navela je Darija Kisić Tepavčević.

Jesmo na dobrom putu, ali moramo da damo sve od sebe da poštujemo mere, da bismo što pre ugasili epidemiju, kaže epidemiolog Darija Kisić Tepavčević. Dodala je da je u određenim gradovima primećen pozitivan trend, ali napominje da ne sme da dođe do opuštanja.

Svi članovi Kriznog štaba daju svoj doprinos sa istim ciljem bez obzira na njihov formalno-pravni status, navela je Darija Kisić Tepavčević. Sve odluke koje se donesu na Kriznom štabu su u formi preporuka, a odluke se donose na Vladi.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza