Naslovna  |  Vesti  |  Još 8 preminulih i 339 novozaraženih koronavirusom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

31. 07. 2020.

Izvor: RTS

Još 8 preminulih i 339 novozaraženih koronavirusom

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 339 novih slučajeva koronavirusa, a testirano je 9.436 osoba. Preminulo je još 8 pacijenata. Na respiratorima se trenutno nalaze 162 osobe.

Milika Ašanin direktor KC Srbije rekao je da je u prijemno-trijažnoj klinici zabeležen pad pacijenta koji se javljaju sa simptomima koronavirusa. 

"Manji prijem pacijenata uslovio  da se uravnoteži broj primljenih i otpuštenih pacijenta, čak se situacija u Beogradzu popravila da u primamo i pacijente iz unutrašljosti", rekao je Ašanin.

Doktor Nebojša Lađević ukazao je je, bez obzira na pad pacijenta sa simptomima koronavirusa, i dalje se održava veliki broj pacijenata u jedinicima intenzivnog lečenja.

"To su teški pacijenti i nama predstoji duga borba za njihovo izlečenje", rekao je Lađević.

Epidemiološka  situacija u domovima za stare se posebno kontroliše i prati, jer su korisnici tih ustanova pod velikim rizikom od oboljevanja, rekla je doktorka Verica Jovanović, direktorka "Batuta". 

Tu se primenjuju posebne mere, počev od smanjenja komunikacije do specijalnih načina organizacije rada domova, rekla je doktorka Jovanović. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza