Naslovna  |  Vesti  |  Ministar najavio kazne za đake od septembra
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 08. 2020.

Izvor: B92 - ObjektivNo1

Ministar najavio kazne za đake od septembra

Za početak školske godine priprema se nekoliko modela, a jedan od njih je i dolazak u školu ukoliko to dozvoli epidemiološka situacija.

U tom slučaju deca će morati da nose zaštitne maske, a ukoliko to ne budu učinili mogu biti i suspendovani, prenose mediji. 

Ministar prosvete Mladen Šarčević, rekao je da će od septembra disciplina u školama morati da bude mnogo stroža nego ranije, te će tako učenik za nenošenje maske prvo biti opomenut, zatim ukoren, a ukoliko nastavi da skida masku i suspendovan.

"Donećemo posebna pravila i uredbu koja važe u vanrednim situacijama da učenik može biti suspendovan, jer ako bude češće skidao masku on bi ugrožavao bezbednost druge dece. Mere moraju da se poštuju“, naveo je Šarčević.

Kako je dodao, škole će za nastavnike i drugo osoblje nabaviti maske, a za učenike to će raditi roditelji. Preporuka ministra je da se za decu nabave pamučne maske koje mogu da se peru i koje su prilagođene njihovom uzrastu.

Početkom naredne nedelje, kako je najavljeno, Ministarstvo prosvete će Kriznom štabu predstaviti nekoliko modela kako bi od 1. septembra mogla da izgleda nova školska godina. Sve će zavisiti i od toga kakva će tokom jeseni biti epidemiološka situacija u Srbiji.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza