Naslovna  |  Vesti  |  Dačić: Potvrđeno državno jedinstvo (VIDEO)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 12. 2012.

Izvor: B92, Tanjug

Dačić: Potvrđeno državno jedinstvo (VIDEO)

Na sastanku državnog vrha još jednom potvrđen jedinstveni državni pristup o svim temama kaže Ivica Dačić. Sa Aleksandrom Vučićem potvrđeno jedinstvo SNS i SPS.

"Na sastanku drzavnog rukovodstva još jednom je potvrđen jedinstveni državni pristup o svim temama sastanka, u vezi državne politike o Kosovu i Metohiji, o daljem toku evropskih integracija i o ciljevima ekonomske politike", izjavio je Dačić.

Dačić je kazao da je, posle tog sastanka, sa liderom SNS Aleksandarom Vučićem dugo razgovarao o daljim potezima Vlade Srbije, vezano za najvažnija državna i nacionalna pitanja. 

"Između dve najveće stranke u vladajućoj koaliciji postoji potpuno jedinstvo o svim najvažnijim pitanjima. Ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi država i narod, nameće neophodnost jedinstva i političke stabilnosti, čemu su obe stranke spremne da pruže najveći doprinost, kako bi Vlada Srbije imala kapacitet da realizuje svoje ciljeve u daljim reformama drustva, pronalaženju održivog i pravednog rešenja za Kosovo i Metohiju, nastavku evropskog puta, ekonomskom oporavku i odlucnoj borbi protiv kriminala i korupcije", rekao je Dačić. Na sastanku državnog vrha u vili "Bokeljka", koji je počeo juče oko 18 sati i trajao više od četiri sata, učestvovali su predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić, predsednik Narodne skupštine Nebojša Stefanović, prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, savetnik predsednika Srbije za spoljnu politiku Marko Đurić. 

Učestvovali su i potpredsednik vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine Rasim Ljajić, potpredsednik vlade i ministar rada Jovan Krkobabić, ministarka regionalnog razvoja Verica Kalanović, ministar pravde Nikola Selaković, ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić, sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović, šef Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, šef tima za tehnički dijalog sa Prištinom Dejan Pavićević. Učesnicima sastanka pridružio i direktor Srbijagasa i funkcioner SPS Dušan Bajatović. 

Odvojeni sastanak Dačića i Vučića, koji je u vili "Bokeljka" trajao više od tri sata, počeo je po završetku sastanka državnog vrha, i trajao je do 02.30 sati rano jutros.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza