Naslovna  |  Vesti  |  Niš: Direktor tužio ustanovu na čijem je čelu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 09. 2020.

Izvor: N1

Niš: Direktor tužio ustanovu na čijem je čelu

Direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović tužio je ustanovu na čijem je čelu od 2012. godine, jer mu nisu isplaćene dnevnice za putovanja u prethodne tri godine, objavile su Južne vesti. Od ustanove kojom zvanično i sada rukovodi, zahteva isplatu 300 hiljada dinara, kamate i troškove parnice.

Kako je navedeno, Radovanović službi nije dostavio dokumentaciju kojom bi opravdao službena putovanja, pa je zato isplata odbijena, posle čega se on obratio sudu.

Još uvek aktuelni direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović tužio je ustanovu kojom i dalje rukovodi za neisplaćene putne dnevnice u prethodne tri godine, kada je i sam bio na poziciji gde, praktično, odobrava i potpisuje takvu vrstu isplata.

Odbila ga je služba kojoj se najpre obratio u okviru Kliničkog centra za isplatu troškova, pa je on, 13. avgusta, tužio ustanovu kojom rukovodi, navode Južne vesti.

Tužba direktora Kliničkog centra Niš upućena je sudu u jeku drugog "pika" epidemije koronavirusa, kada je i novinarima potvrđeno da je direktor na bolovanju.

"Prema informacijama koje imamo, to je već sve pred sudom. Čekamo Klinički centar da se oglasi. Inače, Radovanović je i dalje direktor Kliničkog centra, zvanično. Iako, prema nekim izvorima iz SNS, on je već smenjen... Već je najavljeno da će na njegovo mesto doći Zoran Perišić, koji je funkcioner SNS, ali je Radovanović i dalje direktor", kaže Bjeletić.

I novinari Južnih vesti i ekipa N1 probali su da dobiju Radovanovića, ali on je nedostupan za pozive. Nikola Marković, portparol Kliničkog centra Niš, za N1 kaže da nema informacije o tužbi i da nema nikakav komentar.

Foto: KC NIš

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza