Naslovna  |  Vesti  |  Novi rok za roditelje koji sumnjaju da su im ukradene bebe
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 09. 2020.

Izvor: N1 - Večernje novosti

Novi rok za roditelje koji sumnjaju da su im ukradene bebe

Roditelji koji sumnjaju da su im bebe po rođenju nestale iz porodilišta imaju novi rok, do 3. novembra, da podnesu sudu predlog za utvrđivanje činjenica o statusu svoje dece.

"Večernje novosti" u današnjem broju navode da je tom listu potvrđeno u višim sudovima u Beogradu i Nišu, da je "prvobitni rok do 11. septembra produžen u skladu sa uredbom o rokovima u sudskim postupcima za vreme vanrednog stanja".

U međuvremenu, kako je za "Novosti" potvrđeno u Vrhovnom kasacionom sudu, postupak po Zakonu o utvrđivanju činjenica o statusu beba za koje se sumnja da su nestale iz porodilišta, do 1. juna je pokrenulo 37 roditelja.

Član beogradske grupe roditelja nestalih beba Goran Filipović je za "Novosti" izjavio da je to udruženje 11. septembra Višem sudu u Beogradu dostavilo dodatnih 70 predmeta, što znači da ih je do sada podneto najmanje 107.

"U petak smo predali 70 obrađenih predmeta Višem sudu u Beogradu a spremamo još njih tridesetak koje su nam u međuvremenu roditelji dostavili. Nadamo se da će ih sudovi prihvatiti", kazao je Filipović.

"Novosti" navode da je u Nišu za 18. septembar zakazana obuka sudija kako da postupaju po novom zakonu. Prema Zakonu, utvrđivanje slučajeva nestalih beba može sudovima da podnosi i Zaštitnik građana.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza