Naslovna  |  Vesti  |  Sneg otežava saobraćaj kod Užica, Sjenice, Požege
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 12. 2012. Srbija

Izvor: Tanjug

Sneg otežava saobraćaj kod Užica, Sjenice, Požege

Sneg jakog do umerenog inteziteta koji trenutno pada otežava saobraćaj na putevima u regionima Užica, Sjenice, Požege, Kraljeva i na prilaznim putevima Kopaoniku. Tokom dana snežne padavine se očekuju i u ostalim krajevima Srbije, pa se vozačima savetuje kranje oprezna vožnja, uz obaveznu kompletnu zimsku opremu.

Magla smanjuje vidljivost i dodatno usporava saobraćaj na području Crnog Vrha, kod Bora.
Na državnim putevima prvog prioriteta kolovozi su mestimično vlažni, saobraćaj se za sada obavlja bez većih problema, a na ostalim putnim pravcima prvog i drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima.
Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Novog Pazara, Čačka, Zaječara, Ivanjice, Kolubare i Beograda.

Na celom području Banata saobraćaj je usporeniji zbog zaostalog snega. Ujutro i uveče moguća je poledica, a saobraćaj je dodatno otežan zbog snežnih nanosa na putevima u opštini Kovačica.
Zabrana saobraćaja za šlepere i kamione sa prikolicom važi na putnim pravcima gde je za ostale kategorije vozila obavezna zimska oprema.

To su pravci Valjevo-Debelo Brdo, Vladičin Han - Strazimirovci (granični prelaz), Jošanička Banja - Kopaonik, Valjevo-Povlenska Kosa, Kopaonik-Jaram, Kraljevo - Goč, Mitrova reka - Golija (Odvraćenica), Raška - Kuti - Odvraćenica - Novi Pazar - Rajetiće.
Od 11 časova zabrana važi i na putnim pravcima Užice - Mokra Gora, GP Kotroman i Sušica - Borova Glava, preko Zlatibora.
Na pojedinim deonicama ima odrona, a na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su do 30 minuta.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirana je 91 saobraćajna nezgoda, dok je 31 osoba teže i lakše povređena.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza