Naslovna  |  Vesti  |  Lale Sekulić zbog bolesti neće odgovarati za Agrobanku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 12. 2012. Beograd

Izvor: Blic, ObjektivNo1.

Lale Sekulić zbog bolesti neće odgovarati za Agrobanku

Krivični postupak protiv Radoslava Laleta Sekulića (74), vlasnika “Habitfarm grupe”, osumnjičenog da je izvukao najviše novca iz “Agrobanke” biće prekinut zbog njegove teške bolesti, prenose beogradski mediji.

Lale Sekulić, koji je na Vojno-medicinskoj akademiji biće pušten na slobodu, ali moraće da nastavi lečenje. Medicinski veštaci su zaključili da nije sposoban da učestvuje u krivičnom postupku u “slučaju Agrobanke”. Utvrđeno je da zbog oštećenja krvnih sudova u mozgu ima duševnu bolest i da pati od vaskularne demencije, prenose beogradski mediji.


Sa odlukom o prekidu postupka sagalasilo se i Tužilaštvo za organizovani kriminal. Da li će i kada postupak protiv Sekulića biti nastavljen zavisiće od njegovog zdravstvenog stanja, ali će do tada biti na slobodi.

Sekulić je osumnjičen da su njegova preduzeća iz “Habitfarm grupe” uzela 55 miliona evra kredita iz “Agrobanke” što je najveći pojedinačni iznos. Taj kredit nije naplaćen i neće biti.

U toku dosadašnje istrage, Sekulića su optuživali i njegovi najbliži saradnici. Marija Sladić, generalna direktorka “Habitfarma”, svedočila je da je Sekulić odlučivao o svemu. 

"Bio je nosilac upravljačkih prava u svim preduzećima “Habitfarma. Mi smo bili slepi izvršioci", objasnila je Marija Sladić.

Nema komentara.

Ostavi komentar