Naslovna  |  Vesti  |  Povoljniji krediti Fonda za razvoj (VIDEO)
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 12. 2012. Srbija

Izvor: Tanjug - Infobiro

Povoljniji krediti Fonda za razvoj (VIDEO)

U nerednoj godini privrednici mogu da očekuju kredite od oko 12 milijardi dinara iz Fonda za razvoj, niže kamate i produžetak roka otplate, kaže ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović.

Fond za razvoj odobriće u 2013. godini kreditnu podršku srpskoj privredi u iznosu od oko 12 milijardi dinara, a privrednici mogu da očekuju niže kamate i produženje rokova otplate kredita, najavila je u Beogradu ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović.

Verica Kalanovic.jpg

Ministarka Kalanović je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije istakla da su programi Fonda za 2013. godinu razvojni i da je ukupan iznos kreditne podrške od prilike na ovogodišnjem nivou, ali uz povoljnije kamate od 0,5 odsto za investicione kredite, period počeka od godinu dana

Za te kredite će, takođe, važiti produženje roka vraćanja na sedam godina, uz mogućnost grejs perioda od jedne godine.

Podrškom Fonda za četiri programa podrške srpskoj privredi zaokružuje se set mera koje je vlada Srbije preduzela u ovoj godini za privredni razvoj, navela je ministarka.

Kalanović je dodala da je Fond u prethodnih pet godina u srpsku ekonomiju plasirao oko 100 milijardi dinara ili 13.450 kredita, što ga svrstva među pet najznačajnijih finansijskih institucija u zemlji za podršku privredi, osim poslovnih banaka.

Nema komentara.

Ostavi komentar