Naslovna  |  Vesti  |  Struja poskupljuje između 10 i 12 odsto
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 01. 2013. Srbija

Izvor: ObjektivNo1., Agencije

Struja poskupljuje između 10 i 12 odsto

Potpredsednik vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da se očekuje da povećanje cene struje iznosi između 10 i 12 odsto. On je rekao da ovo povećanje računa i kalkuliše sa činjenicom da će 400.000 najugroženijih porodica struju plaćati po nižoj ceni.

Ljajuć je rekao da to povećanje neće biti onoliko koliko je bilo planirano, podsetivši da je poslovodstvo EPS-a tražilo povećanje cene za 25 odsto.

Ministar je  istakao da se, zbog činjenice da skoro milion ljudi živi ispod linije siromaštva, nije moglo dozvoliti veće povećanje cene, a da se sa druge strane, ne sme ugroziti ni poslovanje EPS-a, niti dozvoliti da EPS i "Srbijagas" bankrotiraju.

On je rekao da mnogi koriste svako povećanje PDV ili poreza da podignu cene i da će to za neke i ovoga puta verovatno to biti opravdanje, dok za druge neće, jer cena struje ili gasa nema toliko učešća u finalnom proizvodu kako bi to mnogi verovatno mogli da predstave.

Na pitanje o ukidanju uredbe o visini marže za osnovne životne namirnice, on je rekao da je populizam osnovna bolest ovog društva, da cene reguliše tržište, a da se radi zaštite potrošača mora stvoriti konkurencija.

Ljajić je najavio da će izmene zakona o trgovini ovog meseca biti u Skupštini, jer se na svaki način mora privući kapital. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza