Naslovna  |  Vesti  |  Batut objavio plan vakcinacije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 01. 2021.

Izvor: N1/RTS - ObjektivNo1

Batut objavio plan vakcinacije

Institut "Batut" objavio je operativni plan za imunizaciju, koji predviđa tri faze vakcinacije u kojima bi trebalo da bude obuhvaćeno oko 50 odsto stanovništva.

Pored izrade planova za vakcinaciju koji obuhvata oko 20 odsto ukupne populacije, istovremeno su pripremljeni i planovi za obuhvat do maksimalno 50 odsto ukupne populacije Srbije u slučaju dostupnosti veće količine vakcina.

U prvoj fazi vakcinacije obuhvaćeni su zaposleni u zdravstvenim ustanovama sa najvišim rizikom od prenošenja infekcije i zaposleni u domovima za stara lica i ustanovama socijalne zaštite. U proj fazi trebalo bi da bude vakcinisano 720.600 osoba.

Druga faza obuhvata do 20 odsto od ukupnog broja stanovništva i biće obuhvaćene starije uzrasne grupe koje nisu vakcinisane u prvoj fazi, zaposleni u ustanovama od značaja za funkcionisanje društva. To je – prema proceni „Batuta“ – oko 736.000 ljudi.

U trećoj fazi trebalo bi da budu vakcinisani zaposleni u obrazovnim ustanovama (osnovne škole), osoblje van medicinskog i obrazovnog sektora koje nije obuhvaćeno u drugoj fazi – a prioriteti će se određivati naknadno.

Foto: Pixabay

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza