Naslovna  |  Vesti  |  Dinkić: Svarovski dolazi u Srbiju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 01. 2013. Beč

Izvor: Novi magazin, Tanjug, ObjektivNo1.

Dinkić: Svarovski dolazi u Srbiju

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je dolazak čuvenog svetskog brenda Svarovski u Srbiju.

Austrijska kompanija namerava u junu da počne gradnju svoje fabrike u Subotici, u kojoj će zaposliti 550 radnika", izjavio je Dinkić dopisniku Tanjuga u Beču, posle razgovora sa izvršnim potpredsednikom kompanije Svarovski Karlom Vagnerom i direktorom za strateški razvoj za globalne operacije Volfgangom Viflerom.

Ministar je objasnio da su mu sagovornici nagovestili da će izgradnja fabrike biti započeta u junu ove godine, i da će građevinski radovi, kao i unošenje opreme biti završeni do drugog kvartala 2014.

„Fabrika, koja će biti izgrađena u narednih godinu dana, na 15.000 kvadratnih metara, zaposliće 550 radnika", rekao je Dinkić.

Srpski ministar je kazao da je veoma dobra vest da jedna tako renomirana kompanija dolazi da investira u Suboticu, ali da je najvažnije što će fabriku u Subotici graditi srpske građevinske firme.

„Sagovornici su mi rekli da će ovo biti samo prva faza i da su spremni, ako projekat bude uspešan, odnosno ako njihovi proizvodi budu i dalje imali dobru prođu na tržištu, da 2015. krenu u dalju fazu", naglasio je on.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza