Naslovna  |  Vesti  |  Istraga o zloupotrebama u Galenici
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 01. 2013. Beograd

Izvor: B92, Blic, Objektivno1.

Istraga o zloupotrebama u Galenici

Radna grupa MUP-a, po nalogu tužioca za organizovani kriminal, preuzima danas istragu o zloupotrebama u "Galenici".

Blic piše da će cilj inspektora koji su angažovani na ovom slučaju biti da ispitaju dokumentaciju o redovnom poslovanju te kompanije, kreditnim zaduživanjima, otvorenim avansima, ugovore s dobavljačima, kao i utvrđivanje eventualnih posredničkih provizija. 

Kako je navedeno na sajtu lista "Blic", ova grupa policijskih inspektora, formirana sa zadatkom da ispita sumnjive privatizacije u Srbiji, iz "Galenike" će preuzeti poslovnu dokumentaciju. 

Istragu o zloupotrebama u "Galenici" započela je pre više od dve godine Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, koja je u septembru 2012. saslušala i bivšeg direktora Nenada Ognjenovića. On je zbog lošeg poslovanja ove fabrike smenjen 2011. 

Inspektori će od danas proveravati i da li je bilo propusta u dosadašnjoj istrazi. Krajem 2012. predmet je, sa svim dokazima, prosleđen Tužilaštvu za organizovani kriminal. Zaposleni u "Galenici" kažu da je nova istraga dobra vest, ali da ih, ipak, više interesuje da li će "Galenika" uskoro dobiti strateškog partnera. 

Zamenik glavnog urednika "Novog magazina" Mijat Lakićević kaže da je utvrđivanje šta de dešavalo u "Galenici" komplikovan proces. 

Ispitivanje poslovanja preduzeća je dosta komplikovana stvar. Pošto se okolnosti menjaju, nešto što je u jednom trenutku moglo da izgleda kao dobar poslovni potez, kad se situacija promeni, on se pokaže kao loš. U tome se sastoji menadžment i tu ima rizika. Kada se to naknadno procenjuje, onda može da bude nešto sumnjivo, a kao što znate - i privatnici prave greške, ne isplati se svaki posao - ocenjuje za B92 Lakićević. 

Inspektori Radne grupe su tokom rada na slučaju Agrobanke otkrili vezu "Galenike" sa preduzećem "Habitfarm" čiji je vlasnik Radoslav Lale Sekulić, koji se, zajedno sa saradnicima, među kojima je i njegov sin, sumnjiči za proneveru kredita od 50 miliona evra. 

- Vidim da se pominju neke veze sa Agrobankom, Habitfarmom...S obzirom na to da su otvorne istrage možda je tu nađeno nešto novo. Ali, to je opet na istražnim organima - da utvrde šta se tačno dešavalo - kaže Lakićević.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza