Naslovna  |  Vesti  |  Počinje Međunarodni sajam turizma
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 02. 2013. Beograd

Izvor: Agencije, Objektivno1.

Počinje Međunarodni sajam turizma

Danas će biti otvoren Međunarodni sajam turizma u Beogradu. Sajam će trajati do 24. februara, a predstaviće se oko 1.000 izlagača iz 46 zemalja.

Slogan ovogodišnjeg sajma je "Putovanja u srcu".

Nemačka će, kao zemlja-partner Srbije na Beogradskom sajmu turizma, predstaviti ponudu u oblasti kulturnog turizma, najavila je direktorka Nemačke turističke organizacije (DZT) Petra Hedorfer.

Ona je na prijemu u Skupštini Grada Beograda, koju su Nemačka turistička organizacija i Turistička organizacija Srbije (TOS) organizovali povodom Sajma turizma, rekla da je to u skladu sa strategijom predstavljanja turističkih potencijala Nemačke na tržištu Jugoistočne Evrope.

"Nemačka je za stanovnike Evrope jedna od omiljenih putnih destinacija posle Španije, a sedma najpopularnija destinacija za Srbe, pa se nadam da će se ta statistika popraviti", rekla je Hedorfer.

Kako je Hedorfer ranije izjavila, Nemačka dobija od turizma 280 milijardi evra godišnje, odnosno ostvaruje 4,4 odsto bruto-domaćeg proizvoda (BDP), dok auto industrija ostvaruje 2,4 BDP. 

Prema podacima Nemačke turističke organizacije u 2011. godini je 135.000 putnika iz Srbije boravilo u Nemačkoj, od čega je samo 15 odsto bilo biznis poseta.


Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza