Naslovna  |  Vesti  |  ŽENE KOBRE: Vučiću, možemo li mi da te čuvamo?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 05. 2013. Beograd

Izvor: Kurir - ObjektivNo1.

ŽENE KOBRE: Vučiću, možemo li mi da te čuvamo?

Nije na meni da biram ko će biti u obezbeđenju ipak, biće načinjene izvesne promene, a ja bih se osećao jednako bezbedno ukoliko bi se i žene nalazile u mom obezbeđenju, naveo je prvi potpredsednik vlade.

Prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić posetio je danas pripadnice Vojske Srbije u Reprezentativnom objektu Dobanovci, kako bi se upoznao sa time kako žene u vojsci izvršavaju zadatke.

Tokom razgovora sa ženama oficirijma i vojnicima, kapetan Mirjana Sakić, jedna od pripadnica specijalne jedinice "Kobre", pitala je Vučića zašto u njegovom obezbeđenju nema žena.

"Nije na meni da biram ko će biti u obezbeđenju ipak, biće načinjene izvesne promene, a ja bih se osećao jednako bezbedno ukoliko bi se i žene nalazile u mom obezbeđenju", rekao je prvi potpredsednik vlade.

Nakon razgovora, pripadnice Vojske Srbije započele su pokaznu vežbu, kako bi demonstrirale svoju osposobljenost za sve vrste zadataka.

Podsetimo, više od 1.000 žena zastupljeno je u svim kategorijama na službi u Ministarstvu odbrane i Vojske Srbije kao profesionalna vojna lica i civilna lica, u cilju integrisanja rodne ravnopravnosti u procese reforme sektora bezbednosti.

U cilju promovisanja rodne ravnopravnosti u sektoru bezbednosti i zastupljenosti žena u sistemu odbrane, ostvarena je i veoma uspešna saradnja s međunarodnim institucijama, među kojima su Program UN za razvoj, Agencija UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena, Misija OEBS-a i Projekat NATO Rodna perspektiva: Žene lideri u odbrani, ističe se u saopštenju.

Vučić je danas izjavio da će pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na skupovima posvećenim regionalnoj saradnji, na kojima učestvuju predstavnici privremenih kosovskih institucija, postupati u skladu sa odlukom Vlade Srbije od septembra prošle godine.

Više od 1.000 žena zastupljeno je u svim kategorijama na službi u Ministarstvu odbrane i Vojske Srbije kao profesionalna vojna lica i civilna lica, u cilju integrisanja rodne ravnopravnosti u procese reforme sektora bezbednosti.Začajan doprinos reformi sistema odbrane postignut je izradom i sprovođenjem Nacionalnog akcionog plana za primenu Rezolucije 1325 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija - Žene, mir i bezbednost u Republici Srbiji.

U cilju promovisanja rodne ravnopravnosti u sektoru bezbednosti i zastupljenosti žena u sistemu odbrane, ostvarena je i veoma uspešna saradnja s međunarodnim institucijama, među kojima su Program UN za razvoj, Agencija UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena, Misija OEBS-a i Projekat NATO Rodna perspektiva: Žene lideri u odbrani.

Nema komentara.

Ostavi komentar