Naslovna  |  Vesti  |  ''Umivanje'' gradske plaže
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 07. 2013. Čačak

Autor: AN-Objektivno

''Umivanje'' gradske plaže

Prošlonedeljno nevreme u velikoj meri zaprljalo gradsku plažu, koju su danas radnici SC ''Mladost'' i JKP ''Komunalac'' oprali i pripremili za preostali deo kupališne sezone.

Veliko nevreme koje je prošle sedmice zahvatilo naš kraj prouzrokovalo je bujice na mnogim malim rekama, pritokama Zapadne Morave. Upravo to je bio razlog što je voda na gradskoj plaži bila izuzetno zaprljana i zamućena, jer su se brojne pritoke izlile u Zapadnu Moravu, noseći sa sobom prljavštinu i sve ono što se našlo na njihovim obalama. Na gradskoj plaži se stvorio talog mulja, tako da je bila neophodna intervencija, kako bi se prostor priveo nameni.

”Morali smo da reagujemo jer želimo da našim sugrađanima priuštimo što bolje uslove. Bujica je nanela mnogo mulja i prljavštine, tako da je ovo bila jedina opcija kako bi se obala oprala. Iskreno se nadam da će se i vremenski uslovi popraviti i da će naši sugrađani kao i prethodnih godina u velikom broju dolaziti na gradsku plažu” – rekao je direktor SC Mladost Aco Jakovljević.

Radnici SC Mladost su u popodnevnim časovima uz asistenciju predstavnika Udruženja ribolovaca podigli ustavu na brani i delimično ispraznili jezero. Na scenu su tada stupili radnici JKP ”Komunalac” koji su oprali plato i uklonili naslage mulja i prljavštine. Ustava je spuštena, tako da se iskreno nadamo da će i pravo leto konačno početi i da će se brojni Čačani kupati na svom omiljenom kupalištu.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza