Naslovna  |  Vesti  |  Čačanska agencija na crno slala ljude u Soči
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 01. 2014. Soči, Beograd, Čačak

Izvor: B92

Čačanska agencija na crno slala ljude u Soči

Agencija "Hej ju" iz Čačka, preko koje su građevinski radnici otišli u Soči kako bi gradili olimpijski grad, nije imala dozvolu za slanje radnika u Rusiju.

Podsetimo, građevinski radnici iz Srbije, koji su privedeni u Krasnoj poljani, pored Sočija, jer, kako je saopšteno, nisu imali potrebna dokumenta, i dalje su pritvoreni. Iz čačanske agencije "Hej ju" su tvrdili da oni nisu poslali radnke na rad na crno.

Iz te agencije su juče kazali da rade po zakonu i da se najveći deo radnika koje su angažovali vratio kući, dok preostalih tridesetak neometano radi.

Međutim, kako je za B92 izjavila Ivana Čikarić, samostalna savetnica u Ministarstvu rada, pomenuta agencija nije imala dozvolu da šalje radnike na rad u inostranstvo,pa će u nju u toku dana biti poslata Tržišna inspekcija i Inspekcija rada, zbog čega joj prete sankcije - koje se kreću od novčane kazne do zatvaranja.

 

Ona je dodala i da je Ministarstvo danas to ustanovilo. Takođe, iz Ministarstva rada upozoravaju radnike koji žele da idu da rade u inostranstvo da se preko sajta Ministarstva mogu informisati o tome koje su agencije dobile dozvolu za rad u inostranstvu. Ukoliko neka firma nije na spisku, to je prvi znak da angažuje radnike za rad na crno, objasnila je ona.

"Radnici treba najpre da potpišu ugovor o radu i da dobiju vize, a tek onda da odu u inostranstvo da rade. Ukoliko im neko kaže da će tek po odlasku u neku zemlju biti izdate dozvole i to je znak da je reč o radu na crno", istakla je Ivana Čikarić za B92.

Nema komentara.

Ostavi komentar