Naslovna  |  Vesti  |  IZBORI - Stižu obaveštenja o glasanju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 03. 2014. Srbija

Izvor: Agencije - ObjektivNo1.

IZBORI - Stižu obaveštenja o glasanju

Obaveštenje o danu i vremenu održavanja izbora, sa brojem i adresom biračkog mesta na kojem glasaju i brojem pod kojim su upisani u izvod iz biračkog spiska, građani Srbije sa pravom glasa mogu da očekuju u svojim poštaniskim sandučićima najkasnije do ponedeljka u ponoć.

Glasanje na biračkom mestu je moguće samo ako birač pruži na uvid biračkom odboru važeću ličnu kartu, pasoš ili vozačku dozvolu u kojima je jedinstven matični broj građana, a može da glasa i ukoliko nema obaveštenje o danu i vremenu održavanja izbora, koje je trebalo da dobije na kućnu adresu.

Pre glasanja građanima će biti obeležen prst sprejom od specijalnog nerastvorljivog UV mastila, vidljivog pod posebnom svetlošću UV lampe, a oni koji se u momentu zatvaranja biračkih mesta, 16. marta u 20 sati zateknu na biralištima, biće omogućeno da glasaju.

Birački listić biće svetlo plave boje, na A4 formatu, a kontrolni svetlo ljubičaste boje.
Na zbirnom izbornom listiću je 19 lista stranaka, koalicija i grupa građana.

Prva je koalicija okupljena oko SNS, druga koalicija SPS-PUPS-JS, zatim Demokratska stranka Srbije treća, LDP je četvrti, SVM peti, SRS šesta, a URS sedmi.
Pod rednim brojem osam biće lista "Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju", deveta će biti lista "Dveri - Boško Obradović", a deseta lista SDA Sandžaka - dr Sulejman Ugljanin.

Na zbirnoj izbornoj listi 11. mesto imaće koaliciona lista Boris Tadić - Nova demokratska stranka - Zeleni, LSV - Nenad Čanak, Zajedno za Srbiju, VMDK, Zajedno za Vojvodinu, Demokratska levica Roma, a 12. će biti lista "Treća Srbija".

Pod rednim brojem 13 biće "Crnogorska partija - Josip Broz", a 14 "Lista nacionalnih zajednica - Emir Elfić".
Pod rednim brojem 15 nalaziće se lista "Dosta je bilo - Saša Radulović", 16. će biti "Koalicija građana svih naroda i narodnosti (RDS - SDS)", 17. "Patriotski front - Dr Borislav Pelević",18. "Ruska stranka - Slobodan Nikolić", a lista "Partije za demokratsko delovanje - Riza Halimi" biće 19 na zbirnom izbornom listiću.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza