Naslovna  |  Vesti  |  Vlada Srbije:33 žrtve, kraj vanredne situacije!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 05. 2014. Srbija

Izvor: Agencije - ObjektivNo1.

Vlada Srbije:33 žrtve, kraj vanredne situacije!

Vlada Srbije ukinula vanrednu situaciju osim u 2 grada i 17 opština. Zvanično 33 žrtve. Mirna noć u Srbiji, situacija stabilna, još 4 dana pripravnosti.

Meteorolog Aleksandar Nišavić za B92 kaže da u narednim danima stiže vrh talasa, a ne "poplavni talas", kao i da su reke uglavnom u opadanju.

Na Štabu za vanredne situacije koji je predložio ukidanje vanredne situacje, ministar policije Nebojša Stefanović je rekao da su dosad nađene 33 žrtve poplava u Srbiji,od kojih je najmanje 13 preminulo od posledica utapanja.

Na sednici Štaba je objavljeno i da će biti predloženo ukidanje vanredne situacije na teritoriji Srbije osim u dva grada (Šabac i Sremska Mitrovica) i 17 opština (Krupanj, Mali Zvornik, Koceljeva, Vladimirci, Obrenovac, Ljig, Ub, Lajkovac, Osečina, Mionica, Paraćin, Svilajnac, Smederevska Palanka, Trstenik, Kosjerić, Bajina Bašta i Šid). 

Najavljeno je i povlačenje spasilačkih timova iz inostranstva, ali će na terenu ostati strani timovi sa pumpama. 

Što se poplavljenih mesta tiče, od juče je u većini situacija stabilna, reke su u stagnaciji ili u opadanju, a u Obrenovcu se nastavlja sanacija terena i prilazi su i dalje zatvoreni. 

U Moroviću česme su od sinoć suve, pošto je voda u tom selu neispravna za piće, a nije ni za tehničku upotrebu. Meštani će se, kako je najavljeno, snabdevati sa cisterni do daljnjeg. 

Nivo Bosuta i Studve kod Morovića raste centimetar na sat, prenosi RTS, dodajući da se zbog toga podižu pojedini nasipi. Pošto se ne zna koja količina vode dolazi iz Hrvatske, niti kojom brzinom, sve dok se ne budu dobile prave informacije, neće ni biti povratka stanovnika u evakuisana mesta. 

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je nas očekuje još četiri dana potpune pripravnosti. "Trenutno je stanje stabilno. Oko ponoći došlo je do manjeg probijanja nasipa u Kostolcu, ali je to vrlo brzo sanirano. Na svim ostalim tačkama, voda stagnira ili je u manjem opadanju", kazao je Marić

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza