Naslovna  |  Vesti  |  Finalna verzija Zakona o radu krajem nedelje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 06. 2014. Srbija

Izvor: Agencija

Finalna verzija Zakona o radu krajem nedelje

Ministar Aleksandar Vulin najavio je da bi krajem nedelje trebalo da bude poznata finalna verzija Zakona o radu (ZOR) , o kome će se , verovatno u četvrtak, razgovarati još jednom na sednici Socijalno-ekonomskog saveta.

Vulin, koji kaže da nema sukoba sa sindikatima o detaljima novog zakona, u međuvremenu će se sresti sa čelnicima sindikalnih organizacija, Ljubisavom Orbovićem i Branisalvom Čankom, piše današnji "Blic".

Ministar je precizirao da sindikati nisu želeli da razgovaraju o 10 od ukupno 200 članova novog ZOR-a, ističući da je "sve ostalo usaglašeno".

Poštujem to što nisu hteli da razgovaraju o zaradama, pravima sindikata i proširenom dejstvu kolektivnih ugovora, ali nije tačno da na vreme nisu bili upoznati s rešenjima, rekao je Vulin.

 

On je dodao da ne stoje ni tvrdnje sindikata da se predloženim rešenjima umanjuju zarade zaposlenih 10 odsto.

"Voleo bih da živimo u socijalizmu, zalagao sam se za to celog života. Ali živimo u vremenu u kom se o iznosu zarade pregovara sa poslodavcem", rekao je Vulin, napominjući da ni poslodavci nisu u potpunosti zadovoljni predloženim rešenjima..

Oni su insistirali da se ukine obaveza plaćanja putnmih troškova, pauza za ručak, topli obrok, napomenuo je Vulin, ističući da je država takve predloge odbila.

Nema komentara.

Ostavi komentar