Naslovna  |  Vesti  |  Poskupljuje mesečna pretplata za fiksni telefon
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 07. 2014. Srbija

Izvor: Agencija

Poskupljuje mesečna pretplata za fiksni telefon

Od 1. avgusta pretplata za fiksni telefon poskupljuje za 143 dinara. Kako je u ponedeljak saopšteno iz "Telekoma Srbija", mesečna pretplata za fiksnu telefoniju iznosiće 659 umesto dosadašnjih 516 dinara.

U isto vreme, impulsi postaju prošlost i svaki minut razgovora obračunavaće se po ceni od 1,2 dinara, bez obzira na to da li se fiksnim priča u lokalu ili je reč o međugradskim razgovorima. Takođe, nova cena važiće tokom svakog minuta u okviru 24 časa, nezavisno od toga da li se razgovara u podne ili u ponoć.

"Kompanija "Telekom Srbija" uvodi promene u fiksnoj telefoniji uz korekciju cena pretplate i načina tarifiranja. Umesto dosadašnjih 300 besplatnih impulsa, u mesečnu pretplatu biće uključeno 150 besplatnih minuta za razgovore ka svim korisnicima fiksne telefonije u domaćem saobraćaju. Umesto mesne i međumesne tarife, kao i tarifa za slabiji i jači saobraćaj, celokupna mreža fiksne telefonije predstavljaće jedinstvenu nacionalnu zonu i pozivi ka fiksnim telefonima u Srbiji, bez obzira na pozivni broj, tarifiraće se po jedinstvenoj ceni od 1,2 dinara sa PDV-om po minutu razgovora tokom celog dana",  rečeno je "Novostima" u ovoj kompaniji. 

"Telekom", inače, ima više od 2,5 miliona korisnika fiksne telefonije. Ovo poskupljenje najviše će pogoditi one čiji su računi na nivou iznosa same pretplate i one koji su telefonom pozivali sagovornike u svom gradu. Jer, najjeftiniji impuls trenutno je za "noćne" razgovore u lokalu i iznosi 55 para za minut priče, dok 1,1 dinar košta isti ovaj razgovor obavljen tokom dana.

 

S druge strane, novi način tarifiranja "ide naruku" onima čiji rođaci, prijatelji sa kojima se često razgovara žive u drugom gradu. Najjeftiniji međumesni impuls trenutno je 85 para (noć), odnosno 1,69 dinara po minuti tokom dana. Sve ovo će za tačno mesec dana biti naplaćivano po ceni od 1,2 dinara po minutu priče. 

U "BOKSU" BESPLATNO

Takozvani"Boks" paketi predstavljaju objedinjene pakete usluga fiksne i mobilne telefonije, interneta i IPTV-a, za šta korisnici dobijaju objedinjeni račun. U "Telekomu" ističu da će svi aktuelni i budući korisnici "Boks" paketa imati mogućnost neograničenog i besplatnog korišćenja fiksnog telefona sa svim pretplatnicima u "Telekomovoj" mreži. U kompaniji najavljuju da će se, od avgusta, u ponudi naći i "Boks 2" paketi, koji pored fiksne telefonije uključuju još jednu uslugu koju korisnik sam bira (pristup internetu, IPTV ili mobilna postpejd linija). Korisnici koji se opredele za "Boks 3", pored usluge fiksne telefonije i pristupa internetu imaju mogućnost da u paket uključe još jednu uslugu po sopstvenoj želji (IPTV ili mobilna postpejd linija).

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

18.08.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 15:46

nije mi jasno

..,apsolutno je nejasno objašnjenje, da li stari odnosno postojeći korisnici box 4 paketa imaju mogućnost "besplatnog" telefoniranja iu fixnoj telefoniji ? sta zanači 200min u nacionalnom sobraćaju i 300 min u mts mreži ako je do sad abilo 500 min bez obzira ka kome je poziv upućen, opet neka prevara ???? Po ko zna koji put

Odgovori

Ostavi komentar

Vremenska prognoza