Naslovna  |  Vesti  |  Osiguranje vozila poskupelo 45 odsto
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 07. 2014. Srbija

Izvor: Agencije

Osiguranje vozila poskupelo 45 odsto

Nova minimalna tarifa premije za osiguranje vlasnika motornih vozila od odgovornosti za štete pričinjene trećim licima stupila je u utorak na snagu i prema njoj je obavezna polisa osiguranja za sve kategorije vozila u Srbiji poskupela za 45 odsto.

Kako su naveli u Udruženju osiguravača Srbije, dozvolu za povećanje cene obavezne polise osiguranja pri registraciji vozila, dobili su od Narodne banke Srbije.

Predsednik Nacionalne organizacije potrošaca Srbije Goran Papović ocenio je da je povećanje cene polise osiguranja, rezultat "nečijeg dobrog" lobiranja da se na taj način kompenzuju troškovi otklanjanja štete izazvane poplavama.

"Nije nam jasna odluka da Narodna banka Srbije da saglasnost za povećanje cene, pošto je do sada primenjivana praksa da se cene uskladjuju sa rastom inflacije. Postavlja se pitanje da li je takva odluka dodvoravanje osiguravajućim društvima. Potrebne su čvrste garancije da će naknade koje osiguranja isplaćuju gradjanima, biti zaista veće a takvih garancija nema", rekao je Papović za agenciju Beta.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza