Naslovna  |  Vesti  |  Uhapšeni direktori i visoki partijski funkcioneri
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 01. 2015. Srbija

Izvor: RTV

Uhapšeni direktori i visoki partijski funkcioneri

Policija je u nastavku akcije na suzbijanju kriminala i korupcije uhapsila više osoba koje su pripadale raznim političkim opcijama - Srpskoj naprednoj stranci, Demokratskoj stranci i Socijalističkoj partiji Srbije, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je, na konferenciji za novinare u Vladi, rekao da su on i premijer Aleksandar Vučić na početku mandata obećali da će svi građani biti isti i da neće biti povlašćenih. On je rekao da je uhapšen član Glavnog odbora SNS Vladan Milošević, koji je ujedno i generalni direktor javnog preduzeća "Podzemna eksploatacija uglja u Resavici" i još jedna osoba iz Beograda, zbog sumnje da su primali i davali mito.

Prema njegovim rečima, uhapšeni su prilikom primopredaje obeleženih novčanica, a naneli su štetu tom preduzeću od 1.6 miliona dinara. Stefanović je rekao i da je jutros u Nišu uhapšen bivši direktor preduzeća "Jugoistok" i predsednik Okružnog odbora SPS Igor Novaković, zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj prilikom sprovođenja javnih nabavki.

 

Stefanović je dodao da je u tom slučaju uhapšeno još pet osoba iz Niša, a da će još dva lica biti obuhvaćena krivičnom prijavom zbog sumnje da su omogućili privatnom preduzeća iz Niša da stekne protivpravnu imovinsku korist od 30 miliona dinara. Stefanović je potvrdio pisanja medija da je uhapšen brat bivšeg državnog sekretara MUP Vanje Vukića.

Stefanović je rekao da je uhapšen i član Predsedništva DS Milivoje Vrebalov, koji je i bivši predsednik opštine Bečej. Prema njegovim rečima, u istoj akciji uhapšene su još tri osobe zbog sumnje da su izvršile niz malverzacija prilikom adaptacije objekta za decu ometenu u razvoju, a koji nikada nije završen.

Stefanović je dodao da su raznim krivičnim delima opštinu Bečej osumnjičeni oštetili za, po tadašnjem kursu, više od milion evra. Ministar je dodao da je uhapšen i bivši direktor Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Momčilo Milović zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

Prema Stefanovićevim rečima, Milović je osumnjičen da je tom Fondu naneo štetu od 30 miliona dinara. Kako je jutros saopštila Demokratska stranka Vrebalov je jutros pušten iz pritvora.


Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza