Naslovna  |  Vesti  |  Tužilaštvo: Odgovornost za udes helikoptera na članovima posade
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 04. 2015. Beograd

Izvor: RTS

Tužilaštvo: Odgovornost za udes helikoptera na članovima posade

Odgovornost za udes vojnog vazduhoplova primarno je na članovima posade helikoptera XT 48, objavilo je Više javno tužilaštvo. Postoji sumnja da deo odgovornosti snosi i jedan broj pripadnika Vojske Srbije, kao i civilna lica, smatra Tužilaštvo.

Više javno tužilaštvo objavilo je početna saznanja u vezi sa istragom o padu vojnog helikoptera 13. marta kada je stradalo sedam osoba.

"U ovoj fazi utvrđivanja činjenica i okolnosti pod kojima se dogodila nesreća došlo se do početnih saznanja koja se ogledaju u sledećem:

1. Odgovornost za udes vojnog vazduhoplova primarno je na članovima posade helikoptera XT-48;
2. Postoje osnovi sumnje da deo odgovornosti snosi i jedan broj aktivnih pripadnika Vojske Srbije;
3. Postoje indicije za eventualnu odgovornost i određenog broja civilnih lica".

 

Tužilaštvo je došlo do saznanja na osnovu nalaza i mišljenja Komisije za ispitivanje uzroka udesa vojnog vazduhoplova i ostalih pribavljenih isprava i dokumenata u vezi sa udesom.

Tužilaštvo saopštava da će sprovesti istražne radnje protiv određenog broja lica u cilju potpunog utvrđivanja svih relevantnih činjenica u vezi sa konkretnim događajem.

"Ujedno Vas obaveštavamo da je Više javno tužilaštvo u Beogradu saglasno sa Ministarstvom odbrane da podatke sadržane u sačinjenim izveštajima učine dostupnim javnosti", saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Vojni helikopter je pao u Surčinu 13. marta uveče, kad je poginulo svih sedam osoba koje su se nalazile u letelici: četiri vojna člana posade, dva zdravstvena radnika i beba kojoj je trebalo da bude ukazana pomoć.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza