Naslovna  |  Vesti  |  Krivične prijave za Zlatibor
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 08. 2015. Beograd

Izvor: Fonet

Krivične prijave za Zlatibor

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović poništila je rešenje kojim je utvrđeno pravo svojine na poljoprivrednom i građevinskom zemljištu u korist Poljoprivrednog kombinata "Zlatibor", a protiv odgovornih u tom ministarstvu su podnete krivične prijave, potvrđeno je RTS u Ministarstvu

Propusti su načinjeni u prvostepenom i drugostepenom postupku, što je bio osnov da se po tužbi Državnog pravobranilaštva sva tri sporna predmeta vrate na ponovni postupak, u cilju pravilnog utvrđivanja činjenicnog stanja, na osnovu koga će prvostepeni organ doneti novu odluku.

Prema zaposlenima u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pokrenuti su disciplinski postupci sa merom suspenzije do okončanja postupka.

Pošto postoje osnovi sumnje i u postojanje krivičnog dela, Ministarstvo je nadležnom tužilaštvu podnelo i krivične prijave protiv lica koja su neposredno učestvovala u donošenju rešenja, prenosi RTS.

U konkretnom slučaju, blagovremenim postupanjem, nisu nastupile štetene posledice po javnu svojinu, ističu u Ministarstvu građevine.

 

Svi pomenuti postupci su u toku, a imajući u vidu karakter ove upravne stvari, u poslednjoj instanci odluku donosi Upravni sud Srbije.

U Ministarstvu očekuju od nadležnih pravosudnih organa da pored utvrđivanja odgovornosti za konkretni slučaj, ispita i druge slučajeve u kojima je otuđivana javna svojina bez naknade ili vršena prenamena šumskog i poljoprivrednog zemljišta u građevinsko.

Prvobitnim rešenjem Ministarstva građevinarstva je dozvoljeno PK "Zlatibor", privatnoj firmi, upis svojine nad 2.213 hektara zemljišta, koje je ranije bilo u državnom vlasništvu.

Nema komentara.

Ostavi komentar