Naslovna  |  Vesti  |  Nova školska godina za studente
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 10. 2015. Srbija

Izvor: Agencije

Nova školska godina za studente

Na fakultetima i visokim strukovnim studijama u Srbiji danas počinje nova studentska školska godina, a izmenama Zakona o visokom obrazovanju, usvojenim krajem jula, fakulteti sami mogu određivati broj ispitnih rokova.

Takođe, granica za dužetsko finansiranje i dalje je 48 bodova, umesto 60, a izmenama zakona utvrđena je granica za završnu godinu u kojoj studenti mogu da računaju na apsolventski staž.

Predviđeno je da studenti upisani u prvu godinu osnovnih studija školske 2006/2007. pa sve do školse 2012/2013. godine zadržavaju pravo da se finansiraju iz budžeta najduže godinu dana po isteku redovnog trajanja studija.

 

 

Na fakultetima će sutra biti organizovani svečani prijemi brucoša, a na beogradskom Elekto-tehničkom fakultetu nastava za studente prve godine počela je 21. septembra.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović govoriće na svečanosti povodom prijema nove generacije studenata zemunske Kriminalističko-policijske akademije.

Iz Ministarstva prosvete najavljuju da je počeo rad na novom zakonu o visokom obrazovanju, kao i da će danas zvanično početi da radi ENIK/NARIK centar za brže priznavanje stranih diploma radi zapošljavanja u Srbiji.

Nema komentara.

Ostavi komentar