Naslovna  |  Vesti  |  Povređeni radnik iz Lučana preminuo na VMA
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 10. 2015. Beograd, Lučani

Izvor: RTS

Povređeni radnik iz Lučana preminuo na VMA

Jedan od najteže povređenih radnika u požaru u lučanskoj fabrici D. Ć. preminuo je na VMA Beogradu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Četiri radnika namenske fabrike ”Milan Blagojević” iz Lučana zadobila su opekotine u požaru koji se dogodio u objektu za proizvodnju baruta, 30. septembra. Požar je izbio u objektu za proizvodnju baruta, na mašini za gnjetanje baruta, a povređeni su sa opekotinama prevezeni u čačansku bolnicu.

 

Zbog teških povreda tri životno ugrožena pacijenta odmah su prevezena na lečenje u Beograd, na VMA. I pored svih preduzetih mera intenzivnog hirurškog lečenja, on je preminuo jutros u tri sata.

Ministar odbrane Bratislav Gašić uputio je saučešće porodici nastradalog radnika.

Stanje dvojica radnika koja su istog dana primljeni u Vojnomedicinsku akademiju, a kojima su kolege iz fabrike donirale kožu, je stabilno, navodi se u saopštenju.

Namenska u Lučanima ima sopstvenu službu protivpožarne zaštite koja je lokalizovala požar, a u fabrici je sproveden inspekcijski nadzor i istraga koja treba da utvrdi sve relevantne činjenice u vezi sa požarom i povredom radnika.

Nema komentara.

Ostavi komentar