Naslovna  |  Vesti  |  Mihajlović: U 2016. za kapitalne investicije 27 milijardi dinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 12. 2015.

Izvor: ObjektivNo1.

Mihajlović: U 2016. za kapitalne investicije 27 milijardi dinara

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture će u budžetu za narednu godinu imati pet milijardi dinara više za kapitalne investicije, izjavila je danas potpredsednica vlade i resorna ministarka prof. dr Zorana Mihajlović.

"Budžet Ministarstva za kapitalne investicije biće mnogo veći nego za ovu godinu, u kojoj smo imali 22 milijarde. Za narednu godinu očekujemo više od 27 milijardi dinara ", rekla je Mihajlović novinarima na konferenciji o izdavanju građevinskih dozvola.

Ona je istakla da je Ministarstvo u 2015. godini pokazalo da kapitalne investicije mogu mnogo efikasnije da se realizuju.

"Mi smo jedino Ministarstvo koje će imati stepen realizacije kapitalnih investicija 95 odsto u budžetu za ovu godinu. Dakle, sve što smo dobili za kapitalne investicije, to ćemo i potrošiti", rekla je Mihajlović.

 

 

Ona je istkla da su, na primer, ove godine, započeti novi projekti, kao i izgradnja deonice Koridora 10 na jugu Srbije, Srpska kuća - Levosoje i izgradnja novog mosta preko Drine Bratunac -Ljubovija.

Mihajlović je naglasila da je Ministarstvo nastavilo i ubrzalo realizaciju mnogih kredita za kapitalne projekte - ruskog, ERBD-a i EIB-a.

Nema komentara.

Ostavi komentar