Naslovna  |  Ne propustite!  |  Učenici iz Hrvatske posetili Čačak
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ne propustite!

18. 04. 2016. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Učenici iz Hrvatske posetili Čačak

Čačanske ustanove kulture su pružile podršku projektu „I tvoj glas može biti deo rešenja“ koji je realizovan pod pokroviteljstvom Akademije škola centralne Evrope (ACES) na temu solidarnosti i saradnje među mladima.

Gradska biblioteka  „Vladislav Petković Dis", Narodni muzej u Čačku i Umetnička galerija  „Nadežda Petrović" su bile domaćini posete grupi dece uzrasta od šestog do osmog razreda osnovne škole  „Sveti Petar Orehovec" iz istoimenog mesta u Hrvatskoj i osnovne škole  „Ivo Andrić" iz Pranjana.  Đake iz Hrvatske su pratile bibliotekarka Stojanka Lesički i nastavnica engleskog jezika Martina Sokač, a učenike škole „Ivo Andrić“  direktor Zoran Pantović,  zatim koordinator projekta, nastavnica hemije Dragana Babović, i školski psiholog Jelena Drmanac.

 

 

 

 

 


Kulturnu baštinu i prošlost čačanskog kraja predstavili su muzejski vodič Zorica Bojović, kustosi Danijel Mikić i Marija Radisavčević Raković, i bibliotekari Zavičajnog i Naučnog odeljenja Gradske biblioteke u Čačku Olivera Nedeljković, Tamara Janković, i mr Marijana Matović. Učenici su imali priliku da obiđu stalnu postavku Narodnog muzeja u Čačku, da vide slike Nadežde Petrović i da čuju o njenom velikom prijateljstvu sa istaknutim hrvatskim vajarem Ivanom Meštrovićem, da se upoznaju sa tragičnom sudbinom pesnika Disa i da posete značajni knjižni legat Milivoja i Božidarke Filipović.

 

 

 

 


Ova saradnja gradskih ustanova je na najbolji način pokazala bogatstvo čačanskih fondova kulture tako da ujedno predstavlja i primer dobre prakse u radu sa decom školskog uzrasta i u budućim prilikama.

 

 

 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza