Naslovna  |  Ne propustite!  |  ''Čitam i rastem'' sa drugarima iz vrtića Sunce
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ne propustite!

06. 12. 2016. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

''Čitam i rastem'' sa drugarima iz vrtića Sunce

Dečije odeljenje Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis“ je u saradnji sa predškolskom ustanovom „Radost“ nastavilo akciju pod sloganom „Čitam i rastem“ koju sa uspehom realizujemo još od 2012. godine.

U toku meseca novembra bibliotekari Dečijeg odeljenja bili su u poseti vrtiću „Sunce“, gde je svoj prvi kontakt sa knjigom imalo više od sto mališana. Vrata su nam otvorili drugari iz mlađe jaslene grupe sa vaspitačima Jelenom Petković i Ljiljanom Toković.

 

 

Deca iz dve starije jaslene grupe sa vaspitačima Mirjanom Tomović, Tanjom Risimović, Katarinom Elveđi i Dušicom Bugarić, uživala su u prelistavanju slikovnica, taktilnih i zvučnih knjiga, kao i u snimku lutkarske predstave ''Bakin rođendan''. Nešto stariji drugari iz mlađe i srednje vrtićke grupe slušali su omiljene bajke, a bibliotekari su uz pomoć vaspitača Mile Vukadinović, Aleksandre Stefanović, Biljane Trifunović i Snežane Ćirić pokušali da im, uz pomoć lutki, dočaraju junake iz najpoznatijih priča za decu.        

 

 

U ovom  zajedničkom druženju podjednako su uživala i deca i vaspitači i bibliotekari,  prelistavajući i čitajući neka od najnovijih i najlepših izdanja namenjenih upravo njima, najmlađima. Sigurni smo da smo uradili nešto lepo i dragoceno i da će se naši drugari rado sećati svog prvog kontakta sa knjigom i Bibliotekom.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza